Please reload

Recent Posts

Από τη γιαγιά ως πρωτόγονο Χόλυγουντ στα audiobook.

 

 

Το βιβλίο είναι ένα μεγάλο πρωτόγονο στικάκι. Ενα στικάκι σκέψης. Της σκέψης ενός άλλου ανθρώπου, του συγγραφέα. Το βάζουμε μπροστά στις θύρες USB των ματιών μας και αποκτάμε πρόσβαση στα πιο μύχια αρχεία ενός άλλου ανθρώπου, στα δικά του ρετιρέ και στα δικά του υπόγεια.

 

 

Αποκτάμε πρόσβαση στην πινακοθήκη της φαντασίας του ή στην αποθήκη πληροφοριών του, χωρίς ενοχές και με απόλυτη μυστικότητα και εχεμύθεια. Μπορούμε να έχουμε μπροστά μας τον συγγραφέα, πότε ταπεινωμένο, πότε εν δοξει και τιμή και πάντα εξομολογούμενο. Μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του ενώ βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ή ακόμα και αν έχει πεθάνει. Μπορούμε να μπαίνουμε στο μυαλό του όποτε θελουμε χωρίς να του δίνουμε λογαριασμό. Μπορούμε να τηλεμεταφερθουμε στον κόσμο του, ακομα κι αν αυτός ο κόσμος είναι εντελώς αυθαίρετος και φανταστικός. Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε, αρκεί να ξέρουμε τον κωδικό για να διαβάσουν τα USB μας το στικάκι, δηλαδή να γνωρίζουμε ανάγνωση.

 

Η γιαγιά είναι ένα πρωτόγονο Χόλιγουντ. Η γιαγιά είναι η πρώτη μηχανή προβολής, ο πρώτος σινεμάς. Μας τοποθετεί αναπαυτικά στον μαξιλάρι μας ως ταξιθέτρια, ή ακόμα καλύτερα στην ακριβή Γκόλντ θέση της αγκαλιάς της και μας κοιμίζει εξαπατώντας γλυκά τα μυαλά μας. Εδώ αρκεί να έχουμε τον κωδικό της αγάπης και την κατάλληλη ηλικία. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει βέβαια κι ο παππούς, η μαμά, ο μπαμπάς, ακόμα ίσως και κάποιος ξένος αν έχει τον κωδικό, αν και όλοι αυτοί ανήκουν σε διαφορετικές εταιρίες παραγωγής παραμυθιών και είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Για μεγαλύτερες ηλικίες έχουμε τον κανονικό σινεμά, δηλαδή μια γιαγιά συμφεροντολόγα και την τηλεόραση που είναι μια συμφεροντολόγα θεία.

 

Η τεχνολογία κάποια στιγμή προόδευσε και συνδύασε το βιβλίο-στικάκι με την γιαγιά ΑΕ. Ω ναι! Μπορείς πλέον να μπεις στο μυαλό ενος ανθρώπου με την νέα εφεύρεση  Bluetooth γιαγιά. Δεν χρειάζεται καν να διαβάσεις το βιβλίο, μπορείς μόνο να το ακούς, αρκεί να συνδεθείς με μια εφαρμογή audiobook. Εκεί κάποιοι άνθρωποι που έχουν μελετήσει τις μυστικές τεχνικές χιλιάδων γιαγιάδων, θα γίνουν "η γιαγιά μέσα σας". Θα μπορείτε δηλαδή να μπείτε στην πινακοθήκη των σκέψεων ενός άλλου ανθρώπου...με ξεναγό, γοητευτικό ξεναγό, μια φωνή. Ο ξεναγός-φωνή θα μεταφέρει τα αρχεία, απο το βιβλίο στο μυαλό σας, μέσω του wifi της φωνής του. Επίσης, θα προσφέρεται δωρεάν μαζί με την φωνή του ξεναγού και η υπηρεσία της προσωπικής του δόνησης, της ψυχικής του δόνησης, που κάνει τα αρχεία πιο κατανοητά και σχεδόν βιωματικά.

Με αυτόν τον τρόπο πλέον μπορείτε να διαβάζετε χωρίς τον κωδικό της ανάγνωσης. Ακόμα κι αν δεν έχετε μάτια και χέρια, ή βαριέστε να τα χρησιμοποιήσετε. Χρειάζεστε μόνο το εξάρτημα των αυτιών. Με ένα ζευγάρι ακουστικών δε, μπορείτε να παίρνετε τους ήρωες σας μαζί στην τράπεζα, στο ταξίδι, στον μαραθώνιο, στο σιδέρωμα, στην παραλία, ακόμα και στο ΙΚΑ. Το όνομα του ρόδου ας πούμε είναι ιδανικό για δημόσιες υπηρεσίες, ειδικά το φινάλε.

 

Για όσους δεν πρόλαβαν τις καλές παραγωγές των γιαγιάδων. Για όσους δεν πρόλαβαν τις φωνές του ραδιοφώνου που είχαν ενσωματωμένα μπάσα. Για όσους νοσταλγούν όλα τα προηγούμενα. Για όσους έχουν την ακοή ως ερωτογενή ζώνη. Για όσους προτιμούν την γνώση μέσω της εξομολόγησης.

 

Aλλά και για όσους απλώς πάσχουν από τενοντίτιδα, η τεχνολογία φρόντισε, εύκολα και γρήγορα, με το audiobook.

 

 

 

 

 Πατήστε πάνω στην εικόνα, αν θέλετε να ακούσετε δείγματα audiobook στα ελληνικά .

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload