Keep Ithaka always in your mind.

Arriving there is what you are destined for.

Welcome to the official booklovers site. 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Κristaki Glyniadakis

Jo Nesbo's translator in Greece talks about almost..everything

Βιζυηνός και Κούντερα για την Μαρία Κοζάκου του Δεύτερου Προγράμματος.

Η αγαπημένη φωνή του Δεύτερου,Μαρία Κοζάκου,μας εξηγεί γιατί αγαπάει τον Βιζυηνό,γιατί δεν τσακίζει τις σελίδες των βιβλίων της,ποιος είναι ο αγαπημένος της λογοτεχνικός ντεντέκτιβ και ποιο είναι το αγαπημένο της βιβλιοπωλείο.

Καλοκαίρι με "Βροχή" στο "Μπερλίν"

"Το καλοκαίρι αυτό μπήκα σε twilight zone. Συγκρούστηκα πολύ με την πραγματικότητα, με τη γνώση και με τη σιωπή. Έκανα πολλά μίλια, γιατί το καλοκαίρι σε τέτοια μετριέται. Καμιά φορά, βέβαια, το καλοκαίρι μετριέται σε βιβλία ― φέτος, προστέθηκαν και οι κατάλογοι, τόσο μαζικά τουλάχιστον. Η «Βροχή», το «Μπερλίν» και οι κατάλογοι ― και η σιωπή."

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του join radio μιλάει για τα αγαπημένα του βιβλία,τα power play αυτής της εποχής και τα τον τρόπο που επιλέγει βιβλία. 

Ο συντονιστής του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ στον Storyteller

"Δεν γνωρίζουμε ένα σωρό βιβλία που θα μας έκαναν ευτυχισμένους και έχουμε στις βιβλιοθήκες (μας) πολλά ωραία βιβλία που δεν έχουμε καν ανοίξει…¨ 

Δωμάτια με θέα στη λογοτεχνία

Δεν θυμόμαστε τα βιβλία που διαβάσαμε.Αλλά ίσως θυμόμαστε πως αισθανόμασταν όταν τα διαβάζαμε.Ή που και με ποιον ήμασταν.Τι αντικρύζαμε όταν σηκώναμε το βλέμμα από τις σελίδες τους...

Τρεις ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που για κάποιο λόγο θεώρησαν ότι όφειλαν να φτιάξουν μια μικρή βιβλιοθήκη και να την εντάξουν στα κοινόχρηστα facilities των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, μου έδωσαν τη δυνατότητα να απολαύσω τρία κλασικά μυθιστορήματα σε τρεις περιοχές της Ελλάδας,πάντα καλοκαίρι.

Κυκλαδική αστυνομική λογοτεχνία

Τα καιρικά φαινόμενα στην αστυνομική λογοτεχνία διαμορφώνουν το ύφος τη γλώσσα και το περιεχόμενο μιας ιστορίας.Στην σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία η βροχή είναι διαρκώς παρούσα.Αν οι ιστορίες γράφονταν στις Κυκλάδες το στοιχείο αυτό θα ήταν ο αέρας.

Βιβλιοπώλης χαρίζει όλα τα βιβλία του.

Ο Γιώργος Μικρογιαννάκης σε μία βόλτα στο West Port του Εδιμβούργου ανακάλυψε βιβλιοπώλη που βγαίνoντας στη σύνταξη και πήρε την απόφαση να χαρίσει όλα τα βιβλία του καταστήματος που διατηρούσε στην περιοχή για πάνω από 25 χρόνια.

Ποιος Χόκνει;

«Αν πας στο Λονδίνο, μην χάσεις τον Χόκνεϊ στην Tate». Φυσικά και δεν έχασα την έκθεση. Αλλά το βιβλίο που αγόρασα από το πωλητήριο της Tate Britain δεν ήταν ο κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης του σπουδαίου Βρετανού καλλιτέχνη αλλά το «Breakfast with Lucian» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Geordie Greig. Eνα καλογραμμένο βιβλίο για τον έταιρο σπουδαίο Βρετανό καλλιτέχνη του 20ού αιώνα. Το βιβλίο ήταν η καλύτερη συντροφιά στην πτήση της επιστροφής και μία καλή ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα έναν διαφορετικό Φρόιντ.

Αθήνα-Σίδνεϊ-Αθήνα

Ένα βιβλίο που με βύθισε σε σκέψεις,μ’εναν εξομολογητικού ύφους φιλοσοφικό στοχασμό ο οποίος διατρέχει και τις 144 σελίδες του,με συγγραφικό ύφος που είχα να απολαύσω από την ανάγνωση της γιορτής της ασημαντότητας.Η ιστορία είναι απλή:Ο συγγραφεας μετακομίζει στην Αυστραλία και προσπαθεί να προσαρμοστεί.Τα καταφέρνει;Δεν έχει σημασία η απάντηση.Σημασία έχει η διαδρομή που οδηγεί στο ναι ή στο όχι.Για τον καθένα ο επίλογος μπορεί να είναι διαφορετικός.Για άλλους υπάρχει πάντα η Ιθάκη.Για άλλους έχει σβηστεί μαζί με τη γλώσσα, το κλίμα,τις γεύσεις,τα νεύματα και τις νευρικές μεσογειακές χειρονομίες.

Μα τι έχουν να πουν αυτοί οι δύο;

«Μα τι έχουν να πουν αυτοί οι δύο;» αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε έναν ιδιοφυή άντρα να παντρεύεται μια γυναίκα που δεν φημίζεται για το υψηλό IQ της. Γιατί όμως δεν αναρωτιόμαστε το αντίστροφο; Πόσο κουραστικό μπορεί να είναι για μια απλή γυναίκα να ζει δίπλα σε έναν ιδιοφυή άντρα; 

Πιο εύκολα βρίσκουμε τσουρέκια Τερκενλή παρά βιβλία στα ελληνικά

Οι έλληνες αναγνώστες του εξωτερικού δεν αγοράζουν ελληνικά βιβλία γιατί δεν τα βρίσκουν.

Και ποιήτρια και οικονομολόγος.

Μπορεί να σας φανεί παράδοξο, όμως δεν με διεγείρουν τόσο οι συγγραφείς όσο οι ήρωές τους. Η Λολίτα μου φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα από τον Ναμπόκοφ, ο Φρανκενστάιν από την Μαίρη Σέλλεϋ και η Δυσδαμόνα από τον Σαίξπηρ.

Η Best αναγνώστρια της Αθήνας

Οι καλύτεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί είναι οι διαβασμένοι.Η Εύη Σιδηροπούλου όταν δεν ενημερώνεται για τη μουσική ενημερώνεται για τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία που κυκλοφορούν.

Από το βιβλίο στο ηχοβιβλίο (audiobook)

Τι είναι το βιβλίο;Τι είναι ο συγγραφέας;Πως κρατάμε μέσα μας τον πρώτο άνθρωπο που μας διαβάζει ιστορίες;Η τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει το πρώτο μας Χόλυγουντ που δεν είναι άλλο από τη φωνή της γιαγιάς μας.

1 / 1

Please reload

 BBC NEWS

ABOUT US

"Πες μας ένα καλό βιβλίο που διάβασες τελευταία." Ο storyteller αποφάσισε  να απαντήσει σ' αυτήν την ερώτηση με αυτό το site. Αν είστε από αυτούς που ρωτούν κάντε εγγραφή στη σελίδα μας. Αν είστε από αυτούς που απαντούν join out team

Τι ακούει η Εύη όταν διαβάζει αστυνομικα